A mellimplantátumok típusai különbözőek lehetnek
Életstílus

Mit kell tudnod mellimplantátum kiválasztása előtt?

Sok nő elégedetlen  a melleivel. Van aki túl kicsinek találja, míg másoknak túl nagy méretével akadnak gondjai. Nem meglepő, hogy napjainkban a mellplasztika a leggyakoribb esztétikai sebészeti eljárás. Ha Te is mellműtétre szántad el magad, nem árt néhány dolgot tisztázni előtte.

A mellimplantátum fajtái

A mellnagyobbítás esetén mellimplantátumot helyeznek el sebészeti úton. A mellimplantátumok különböző formában típusban és anyagban érhetők el. Mi a különbség?

Az anyaga

A mellimplantátumok típusai anyaguk szerint is megkülönböztethetők. Az implantátum fala minden esetben szilikon burok, ám a töltőanyag eltérő lehet. A sóoldattal töltött mellimplantátumhoz kisebb metszést kell ejteni, ugyanis kisebb nyíláson helyezhető be. Viszont néhány év elteltével csökkenhet a méretük és tapintásuk is kevésbé természetes.
A szilikon géllel töltött implantátumok remek formatartó tulajdonsággal rendelkeznek, természetes hatást nyújtanak tapintás esetén is és olyannyira tartósak, hogy egyes gyártók élettartam garanciát is vállalnak. 

Formája

Mivel fontos, hogy a mellimplantátum tökéletesen passzoljon a páciens testalkatához és egyéniségéhez, ezért különböző formájú implantátumok léteznek.
Jelenleg három különböző típus létezik. A kerek, a csepp, és a kúp formájú. Mindegyik alak hasonlít a természetes mellformához, a páciens testi adottságaitól függ, melyik lesz számára a legideálisabb választás.

Profilok

A formán kívül a mellimplantátum profilja is meghatározó. Ez a magasságát és a szélességét jelöli. Ebből több verzió is létezik: alacsony, magas, közepes, átmeneti és extra.
Ebben az esetben szintén a testi adottságok szerint fog választani az orvos és a páciens.

Mellimplantátum csere

Előfordulhat, hogy mellműtétre nem nagyobbítás céljából kerül sor, hanem az implantátum cseréje miatt. Abban az esetben, ha a páciens forma vagy méret igényei, esetleg a testalkata változott az évek során kérheti a cserét. Lehetséges azonban olyan helyzet is, amikor szükséges a csere, mert az implantátum megsérült, vagy elöregedett.
Ilyenkor a fent említett szempontokat újra kell értékelni és figyelembe venni.