Életstílus,  Foglalkozás

Kismama masszázs a várandósság alatt és szülés után

Sokan hiszik úgy, hogy várandósság alatt nem szabad masszíroztatni, mert beindíthatja a szülést, vagy vetélést okozhat. Viszont létezik külön kismamák részére nyújtott masszázs, mely számukra biztonságos. Ennél a masszázsfajtánál bizonyos izomcsoportokat mozgatnak csak át, és elkerülik azokat, melyek vérbőséget okozhatnak, vagy éppen beindíthatják az oxitocin termelődést (mely a méhösszehúzódásokat okozza). Minden esetben érdemes azonban konzultálni az orvosunkkal, mielőtt kismama masszázsra bejelentkeznénk, mert jó megbizonyosodnunk arról, hogy nem áll fenn semmilyen kizáró tényező, vagy ellenjavallat.

kismama masszázs a várandósság alatti tünetek enyhítésére

Miben tud segíteni a kismama masszázs és hogyan működik?

 

Egyrészről a várandósok számára az egyik nagy változás a megnövekedett testsúly, eltolódott súlypont, mely komoly hát- és nyakfájásokat tud okozni. Emellett pedig az alvással kapcsolatban is előfordulhatnak kihívások, hiszen a korábbi kedvenc alvó pozíciók már nem biztos, hogy kényelmesek. Gyakran előfordul, hogy már semmilyen pozíció nem kényelmes.

Az izom- és ízületi fájdalmak enyhítése mellett a kismama masszázs segít ellazulni, csökkenteni a stresszt. Még abban is segíthet, hogy a várandós anyákra jellemző megnövekedett pulzust az optimális értékre állítja. Az ellazulás következtében pedig az alvás is pihentetőbb és nyugodtabb tud lenni.

A nyirokkeringés javításával a masszázs segíthet a vizesedéssel, ödémásodással kapcsolatban is.

 

A kismama masszázs egy külön erre kialakított babzsákon zajlik, és a masszázs terapeuta pontosan tudja, hogy mely testrészeket szabad masszírozni, és melyeket nem.

 

A kismama masszázs lehet közös program is

 

Kreatívabb párok, vagy akár barátok is, használhatják a masszázst a köztük lévő kötelék erősítésére szolgáló programként is. Ez alól a kismamák sem kivételek, hiszen magukkal hozhatják párjukat, barátjukat is. A páros masszázs a kismama masszázzsal kombinálva nagyon jó kapcsolatépítő és relaxáló program lehet. Használható ez a várandósság alatt, vagy már szülés után is, hogy egy picit kiszakadjon az édesanya a mókuskerékből és egy kicsit ellazuljon, kikapcsolódjon, feltöltődjön.