120x200-as ágy méretezése
Életstílus,  Lakáskultúra

Egyszemélyes ágyak között a legnagyobb: 120×200-as ágy méretezése

Amikor valaki ágyakról gondolkodik, akkor gyakran csak a nagyméretű franciaágyak jutnak eszébe. Azonban a bútorüzletekben és webshopokban gyakran kerül sor egyszemélyes ágyak megvásárlására is, hiszen a gyerekek, tinédzserek, de gyakran még az egyetemisták albérletébe is ez a legjobb választás. Az egyszemélyes ágyak között három méret is elérhető a legtöbb ágykereskedésben, ezeket fogjuk most cikkünkben bemutatni.

90×200-as ágy: a legismertebb egyszemélyes ágy méret

Ha egyszemélyes ágy, akkor sokaknak a 90×200-as méret jelenti az egyetlen opciót. Természetesen ez nem véletlen, hiszen ez az úgynevezett standard egyszemélyes ágy méret, a legtöbbet ezt veszik gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Valóban jó megoldás lehet, hiszen egy ember kényelmesen el tud aludni rajta, ha normál testalkatú alanyról beszélünk. De a 90 cm széles ágyakat gyakran túl keskenynek találják az emberek, és ilyenkor kétségbe vannak esve, hogy van-e alternatíva, amely esetleg szélesebb és nem fenyeget az éjszakai leesés veszélye.

120x200-as ágy méretezése

A 120×200-as ágy méretezése pont erre a problémára és félelemre nyújt megoldást. 30 cm-rel szélesebb, mint a 90-es verzió, ami pont annyival nagyobb, hogy akár tengeri csillag alakban is el lehet rajta szunnyadni éjszaka. De akkor is kiváló, ha egy magasabb, testesebb felnőtt ember keres magának egy személyre kényelmes fekvőalkalmatosságot. Plusz, annyival nem nagyobb, hogy egy kisebb szobába ne férjen el, ezért még a hely szűkösségétől sem kell nagyon félni.

140×200-as ágy: luxus egy személynek?

Sokan a 140 cm széles ágyakat már a kétszemélyes ágyakhoz sorolják. De ha valaki kétszemélyes ágyat akar venni, akkor ritkán választja a 140×200-asat, hiszen ez a legkeskenyebb verzió a kétszemélyes fekvőhelyek között. Egy szó mint száz, ez a köztes méret kiváló akkor, ha nincs hely nagyobb kétszemélyesre, vagy akkor, ha valaki igazi kényelemben szeretne egyedül álomba szenderülni minden este. 140 sentiméter széles helyen még a plüssállat kollekció is elfér.