LED lámpa rendelés
Lakáskultúra

Miért érdemes LED lámpákkal megvilágítani otthonunkat?

A LED lámpák napjaink egyik legmeghatározóbb világítástechnikai berendezéseivé nőtték ki magukat. Ez egyáltalán nem meglepő, miután számtalan utolérhetetlen előnnyel bír a hagyományos fényforrásokkal szemben. Lássuk, miért érdemes LED technológiás világítást beszerezni otthonunkba!

A LED fényforrások előnyei

Energiatakarékos megoldás

A LED fényforrások esetében legelőször is azok gazdaságos energiafogyasztását kell megemlíteni. A hagyományos izzókhoz képest a LED-es fények nem egy felforrósított fémszál izzásából érik el világító hatásukat, hanem elektronok felszabadulásával. Ha tehát LED lámpa rendelés mellett tesszük le voksunkat, akár 90%-kal több energiát is megspórolhatunk.

Hosszú élettartam

A másik rendkívüli előnye a LED-es világításoknak más technológiákkal szemben a hosszú élettartamuk. Amíg egy hagyományos fényforrás megközelítőleg 1000 üzemórát képes biztosítani a felhasználónak, addig egy halogén izzó 3-5 ezret. Egy LED lámpa azonban akár 30-100 ezer órát is tud világítani egy életcikluson belül!

Minőségi fényt biztosít

A LED lámpák további pozitívuma, hogy mindig minőségi fényt bocsátanak ki. Egyes világítások szinte észrevétlenül, de állandóan vibrálnak. A LED-es fényforrások segítségével megelőzhetjük az ebből adódó fej- és szemfájást, miután bekapcsolás után azonnali és állandó fényt biztosítanak.

Nem mellesleg – különösen a kompakt fénycsövek – nem igazán kedvelik a folyamatos fel-le kapcsolgatást, miután idő előtt tönkremennek tőle. A LED technológiás készülékeknél ezen utóbbi probléma miatt sem kell álmatlanul forgolódnunk éjszaka. Ha már itt tartunk: a hagyományos fényforrások bekapcsolás után igencsak felmelegedhetnek, ami balesetveszélyes lehet. A LED izzók nem termelnek a világosság mellett hőt, így nem fordulhatnak elő kellemetlen égési sérülések.

Különböző színhőmérsékletek

Talán mondani sem kell, hogy a természetes fény a legjobb az embernek. Bár mesterséges fényforrásokra is szükség van, a természetes világosságot azonban nem mindig képesek hatásosan imitálni. A LED lámpák megfelelő színhőmérsékletének kiválasztásával azonban pozitív befolyással lehetünk hangulatunkra, egészségünkre és koncentrációs képességeinkre egyaránt. Tipp: a melegebb árnyalatok pihentetőbben, a hideg fehér színek pedig élénkítőleg hatnak.