kódolvasó készülék
Foglalkozás,  Uncategorized

Kódolvasó: hogyan válasszuk ki a tökéleteset?

Ismerős érzés, amikor az önkiszolgáló kasszánál állsz, és a kódolvasó segítségével te magad olvasod be a megvásárolni kívánt termékek vonalkódját? Igazi élmény! Ha viszont azon iparágak egyikében dolgozol, ahol ez a remek kis készülék mindennapos használatban van, akkor az első önkiszolgáló vásárlás valószínűleg semmi újdonsággal nem szolgált számodra. Akármelyik csoportba tartozol is, a kódolvasók érdekes világától mindenképp érdemes többet megtudni: hihetetlenül sokoldalú eszköz, amely számos iparágban szinte nélkülözhetetlenné vált. Ha egyetértesz, tarts velünk, olvasd el mai bejegyzésünket!

Így válasszuk ki a megfelelő készüléket 

A vonalkód olvasó használata kardinális kérdés: a leghatékonyabban csak egy igazán jó termékkel lehet dolgozni. A megvásárlása előtt tehát az a cél, hogy a lehető legminőségibbet kapjuk. Mutatjuk, mire figyelj, hogy ez megvalósuljon! 

 

Óriási hasznát fogjuk venni annak, ha a kódolvasó készülék Bluetooth és USB csatlakozásra is képes. Az pedig egyenesen lényeges, hogy az eszköz képes legyen 1D és 2D kódok leolvasására is. Amennyiben pedig a munkakörülményeink nem mondhatók éppen hétköznapinak, fontosak lesznek az extrák is! Hűtőtárolás, termelés területén dolgozóknak ilyen például a vízálló burkolat, valamint az extra strapabírás.

A kódolvasó funkciói és paraméterei

A 2D kód vagy vonalkód formájában tárolt információk rendkívül hasznos módját jelentik az adattárolásnak. Ez persze csak akkor igaz, ha van is mivel dekódolni az információt. Ezért rendkívül jelentős a megfelelő kódolvasó eszköz, amelynek segítségével ezt megtehetjük. A készülék fényt bocsát ki, amely visszaverődik a kódról, és így létrejön a leolvasás. A kódolvasó lehet lézeres vagy diódás. Ezt a technológiát számos iparágban számos vállalat használja, gyakorlatilag elengedhetetlenné vált a mindennapos működés során.