rozsdamentes acélcső
Építészet

A rozsdamentes acélcső használatának előnyei

A rozsdamentes acélcső a leginkább elterjedt, és közkedvelt henger alakú fémtermék. Legjellemzőbb felhasználási területe az építőipar. Az alábbi cikkben megtudhatjuk mire és hogyan használható az acélcső.

Hogyan készülnek a rozsdamentes acélcsövek?

Előállítását tekintve szénacélt használnak, majd forró alakváltozással, hidegen deformálódott vagy hődeformált eljárással munkálják meg és készítik el a hengerelt fémterméket. A rozsdamentes csöveket úgy képzik, hogy vékony szalaggá alakítják, amit majd egy dobra vezetnek, rátekercselik, ezután vezetékre irányítják. Így a hamarosan elkészülő rozsdamentes acélcső  hengerbe hajlítható lesz. Ha ez a folyamat végbement, ekkor válik hegeszthetővé az acéltermék. A rozsdamentes acélcsövek különböző átmérő méretekkel rendelkeznek, ráadásul különböző formát is felvehetnek. Léteznek kerek, téglalap vagy négyzet alakúak. Felületét tekintve pedig találkozhatunk csiszolt felületű, homokos vagy matt típusokkal. A magas korrózióállósággal rendelkező acélcsöveket krómmal, nikkellel és titánnal ötvözik. Ez teszi lehetővé, hogy az anyag hatékonyan ellenálljon a rozsdának.

 

A rozsdamentes acélcsövek felhasználási módjai területek szerint

A szögletes alakú csövek alkalmasak fémszerkezetek építésére. Széleskörű felhasználásának köszönhetően az élelmiszer ipar is előszeretettel alkalmazza, de a gépiparban is magas arányban használnak acélcsöveket. A bányászat sőt még különböző kémiai területeken is elengedhetetlen elemnek számít. Ezen kívül találkozhatunk vele az autóiparban, orvosi eszközök gyártásánál, bútor készítésnél vagy akár az üzemanyag előállítás során. Sok más területen megjelenik, nehéz lenne olyan területeket megemlíteni ahol nem alkalmaznak rozsdamentes acélcsöveket.

 

Rozsdamentes acélcső beszerzése online? Igen

Manapság már bármit megvásárolhatunk online. Így van ez az acélcsövek piacán is. Az egyik legismertebb online webáruház ezen a területen a Metalloglobus webáruház. Széles választékban áll rendelkezésünkre több méretben és átmérőben hegesztett vagy horgonyzott acélcső, amit akár otthonunk kényelméből is megvásárolhatunk. Sőt a megvásárolt alapanyagokat házhoz is szállítja nekünk a cég, így a szállítás terhe sem nehezedik a vállunkra. A Metalloglobus.com ügyfélszolgálata készségesen áll rendelkezésünkre.