színes zokni választék
Stílus

Színes vs sötét ruházat a mindennapjainkban

A ruházat meghatározza egyéniségünket, stílusunkat és hangulatunkat is. Éppen emiatt könnyedén következtetéseket tudunk levonni a másikról csupán az öltözködése alapján. Nézzük meg a színek hatását mindennapi életünkre vonatkozólag:

Miért válasszunk színes ruházatot?

Az élénk, vidám színek általában vidám személyiséget takarnak. Érdemes színes ruhákat hordanunk, hiszen energiával, életerővel töltenek fel bennünket. Hordjunk bátran a téli időszakban is színes kabátokat  és ruházatot, amivel életerőt viszünk mindennapjainkba. De a kisebb dolgok, mint például egy egyedileg összeállított színes zokni választék is szuperül feldobják kinézetünket. A színes zoknik vagy sálak szuper kiegészítői lehetnek öltözékünknek akkor is, ha sötétebb nadrágot vagy felsőt kell éppen viseljünk. Mindig vigyünk színt öltözékünkbe.

Sötét ruházat helye, ideje életünkben

Ha tehetjük kerüljük el a sötét ruházatot. A fekete szín energiát vesz el tőlünk és megjelenésünk is kopárrá válik. Ettől függetlenül természetesen mindenkinek kell, hogy legyen egy elegáns fekete vagy sötétszürke kosztüm vagy öltöny a ruhatárában, hiszen bizonyos alkalmak megkövetelik ezen színek viselését. Ilyen például az ünnepi alkalmak, esküvők, temetések. De egy meetingen, találkozón, bemutatón is bátran hordhatjuk ezeket. Ha a dresszkód nem írja elő, akkor a sötétebb ruházatunkat is bátran dobjuk fel színes kiegészítőkkel. Ez a férfiaknál lehet egy szép színes nyakkendő, a nőknél egy színes cipő vagy táska.

Hol érdemes vásárolnunk?

Ma már bármilyen üzletben, plázában, de akár piacokon és használt ruhaüzletekben is vásárolhatunk. Érdemes úgy kialakítanunk ruhatárunkat, hogy azok könnyedén kombinálhatóak legyenek egymással. Ha több sötét színű felsőnk van azt kombináljuk színes nadrágokkal, sálakkal vagy akár egy színes zoknival. És ugyanez fordítva. Az öltözködés pszichológiája rendkívül izgalmas, így érdemes akár jobban elmélyednünk a témában. Ha teljesen tanácstalanok vagyunk abban, hogy milyen színek állnak jól nekünk, akkor forduljunk színtanácsadó segítségéhez, aki kielemzi nekünk színtípusunkat. A fő, hogy ne vesszünk el a szürkeségben, hordjunk sokkal több színes holmit, mint sötét színűt. Higgyük el, hogy a hangulatunkon is meg fog látszódni.