napelemes rendszer árak
Tech

Változékony napelemes rendszer árak

A napelemes rendszer árak mértékét több tényező is befolyásolja. Ez annak köszönhető, hogy egy professzionálisan megtervezett rendszer teljesen a fogyasztó igényeihez és az ingatlan adottságaihoz igazodik.

Napelemes rendszer árak számítása

Egy napelem rendszer akkor fog optimálisan megtérülni számunkra, ha az illeszkedi az épület paramétereihez és a benne élők igényeihez, fogyasztásához. Emiatt nehéz meghatározni egy átlagos árazást, hiszen már maga a tervezés is személyre szabottan működik.

A napelemes rendszer árak kialakítását a következő tényezők befolyásolják:

  • az ingatlan fekvése
  • a ház tetejének dőlésszöge
  • az ott élők fogyasztásának mértéke
  • az ingatlan aktuális állapota
  • a fogyasztók által elvárt megtérülés mértéke

A fentiek alapján jól látható, hogy egy alapos műszaki felmérés előtt nagyon nehéz meghatározni a várható végső költségkeretet. Mindemellett pedig a napelemes rendszerek esetében nem csak a beszerzési árral kell kalkulálnunk. Ott vannak még a tervezési és telepítési költségek is.

A napelemes rendszer kialakítása egy olyan beruházás, ahol nem feltétlenül érdemes az olcsóbb panellel vagy az olcsóbb kivitelezővel kalkulálni. A napelem telepítés egy rendkívül komplex feladat, amely komoly szaktudást igényel. Magánál a napelem rendszernél pedig, ha már belevágunk és komoly összeget fektetünk akár egy alacsonyabb árkategóriás rendszer kiépítésére is, akkor érdemes inkább a minőséget megfizetni, hogy valóban hosszútávú beruházásról beszélhessünk.

A napelemes rendszer árak tehát rendkívül széles skálán mozoghatnak. Erre hatással vannak egyedi igények, helyzeti adottságok és maga a napelemrendszer minősége.

Miből áll egy napelemrendszer

Sokan tévesen úgy gondolják egy napelemes rendszer kizárólag a napelem panelből áll. Emellett azonban a napelemes inverter is szerves része a rendszernek és a tartószerkezet, a különböző alkatrészek sem elhanyagolhatók mind funkciójukat, mind pedig a beszerzési árukat tekintve.

A napelemes rendszerek telepítése tehát komplex művelet, amit részletes tervezés előz meg. Fontos, hogy megbízható és profi kivitelező céget válasszunk, akik minőségi gyártókkal és szakképzett csapattal dolgoznak együtt. Ha pedig így teszünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy közel 25 évig bebiztosítottuk magunkat.