GP Menu: igényes étlap készítés és gyártás
Az élményünket egy étteremben sok minden befolyásolja. A belépésünk pillanatától a távozásig számos inger ér minket, melyek mind együttes erőként hatnak arra, hogy visszatérünk-e még az adott helyre a jövőben. Mik a legfontosabbak számunkra a megítélésben? Korántsem csak az étel, ezt már megannyi helyen tapasztalhattuk. Természetesen ez az egyik legfontosabb szempont, de ha emellett egyéb tényezők elrontják az élményt, akkor biztosan nem fogunk visszatérni a finom ételekért sem. Ilyen lehet például ha fázunk vagy túl melegünk van. Ha igénytelen a mosdó. Vagy éppen, ha nem megfelelően viselkedik a személyzet. Rengetek apróság azonban ugyanígy jelentősen hozzátesz az élményhez és ha az étel nem is a legjobb, amit valaha ettünk, a kis apróságok könnyedén rávehetnek minket, hogy újra visszatérjünk. Ilyen lehet például egy igényes étlap szuper kínálattal. Az étterem bútorzata vagy az ott szóló zenék. Vagy éppen a ritka italkínálat. Étterem tulajdonosoknak tehát figyelem: nagyon sok mindenre kell figyelni a stílus, a kínálat és a berendezés során!
Étlap, itallap, menükártya: a nyomdai elemek egy étteremben
Étlapunkat érdemes úgy megválasztani, hogy az illeszkedjen az éttermünk hangulatához, stílusához, berendezéséhez. Ne csapjuk össze, legyen igényes és jól kitalált. A GP Menu például kifejezetten prémium minőségű étlap készítéssel és gyártással foglalkozik. Fordítsunk az étlapra és itallapra nagy hangsúlyt, hiszen ezt forgatják meg nap mint nap a vendégeink a kezeikben. Arra is ügyeljünk, hogy mindig legyen elegendő mennyiségben, hogy minden vendégünknek tudjunk adni.
Az étlap struktúrája, praktikái
Az étlapnak egyáltalán nem mindegy az elrendezése, struktúrája. Legyen logikus az elrendezés, a betűméret jól olvasható. Az ételek neve különleges, frappáns, amitől összefut a nyál a szájban. Legyenek benne grafikai elemek vagy esetleg az ételekről minőségi képek. Egyszóval rengeteg munka van az étlappal, egy jól megválasztott és egyedi típus azonban hosszútávon megtérül számunkra.