Gil minőségi zsaluzia
Építészet

GIL minőségi zsaluzia: árnyékolás felsőfokon!

Ki mondta, hogy nyáron vagy éjszakára csak redőnnyel és sötétítő függönnyel lehet árnyékolni? Manapság már elfelejtődtek az olyan módszerek, mint a zsalugáter vagy a zsaluzia, pedig néhány évtizeddel ezelőtt még igenis több ablakon felfedezhettük őket. Napjainkban reneszánszukat élik ezek az árnyékolók, de főleg a modern zsaluzia, amely legújabban időtálló alumíniumból készül. Lássuk, hol érdemes Magyarországon zsaluziát vásárolni!

Zsaluzia a GIL Ajtó és Ablak kínálatában

A Gil Trade Kft. már hosszú évek óta prémium minőségű, tényleg felső kategóriás nyílászárók gyártásával és forgalmazásával foglalkozik Magyarországon. A vállalat a világ és az ország legnagyobb kiállítói között szerepel évek óta standjával. De hogy mitől olyan jók és különlegesek?

Elsősorban azért, mert minőségi alapanyagokkal és azok kombinációival dolgoznak. Fa, műanyag és alumínium ajtók és ablakok képezi portfóliójuk 80 százalékát. Emellett azonban megtalálhatók náluk árnyékolók is különféle technológiákkal, többek között GIL minőségi zsaluzia és zsalugáter is ablakokra.

Miért jobb egy zsaluzia, mint a redőny vagy a sötétítő függöny?

A zsaluziáknak számos előnye van a hagyományos redőnnyel vagy a még régebbi stötétítőfüggönyökkel szemben. Nincsen például belül húzózsinórjuk, mint a redőnyöknek. Ellenben a legmodernebb verziók akár elektromosan vagy okos rendszerrel összekapcsolva is működtethetők.

Takarításuk is sokkal egyszerűbb, mintha a redőnyt kellene letörölgetni. A lamellákat egyszerűen csak elegendő egy nedves ronggyal áttörölni. Hát még ha a nehéz és nehezen is tisztítható sötétítófüggönyökre gondolunk, amelyeket nem is olyan egyszerű kimosni, mint gondolnánk.

A gyakorlati haszna és előnye mellett pedig nem árt a megjelenést is végiggondolni. Egy zsaluzia igen különleges atmoszférát teremt, teljesen egyedi megjelenést biztosít az épületnek.

A GIL kínálatában található sötétítő zsaluziák akár 15-20 évig is kifogástalanul ellátják a feladatukat. Ez a felső kategóriás prémium alapanyag használatnak köszönhető. Nem fog rajta a káros és fakító, romboló hatásáról ismert UV-sugárzás sem, valamint ezek a típusú zsaluziák a fagynak és az olvadásnak is ellenállnak.